Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » Anlatımlar / İpuçları » Facebook Virüslerini Silme (Çözüm)

Facebook Virüslerini Silme (Çözüm)


Anlatımlar / İpuçları   Meliksah_2006   28-04-2014, 23:30   0   
Facebook Virüslerini Silme (Çözüm)

Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi yeni virüslerinde ortaya çıkmasında etkili oluyor. Sosyal paylaşım siteleri arasında dünyanın lider isimlerinden Facebook’un başı bu aralar virüslerle büyük dertte, virüs link ve etiketleme sistemi ile çalışarak yayılmaya devam ediyor. Bu konuda buna bir çözüm getireceğim.

Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi yeni virüslerinde ortaya çıkmasında etkili oluyor. Sosyal paylaşım siteleri arasında dünyanın lider isimlerinden Facebook’un başı bu aralar virüslerle büyük dertte, virüs link ve etiketleme sistemi ile çalışarak yayılmaya devam ediyor. Bu konuda buna bir çözüm getireceğim.

Bu saçma sapan, yok orada o şey yapmış, yok yetenek sizsiniz katıldım izleyin bilmem ney, yok kıza t**vüz etmişler ayıpladım filan şeklinde.. Buradan virüs yazdığını zanneden, kendini adamdan sayan 11/18 yaş arası bebelere sesleniyorum amacın nedir senin? Neden insanlara zorluk çıkartıyorsun? he benim facebook şifremi öğrendin mutlu mu oldun? Ne oldu sanki?

Olayın tarihine inecek olursak bu virüse tanışmam 2013'te milletin duvarında saçma sapan linkler görerek olmuştu. Ben tıklamadım çünkü herkes aynı şeyi aynı anda paylaşıyorsa vardır bunda bir şeylik dedim. Tek tavsiyem akıllı olun, yıllardır söylüyorum Facebook gibi sosyal ortamlarda her önünüze gelen linke tıklamayın. Atalarımız boşuna dememiş insanın başına ne gelirse ya meraktan...

Facebook virüs sorununa gelince;
2 gün önce bu virüs konusunda neler yapacağımı araştırırken aslında virüs’ün Facebook hesabına değil Google Chrome, Mozilla Firefox gibi tarayıcıların eklentiler kısmına yüklendiğini ve Facebook hesabınızı başka bilgisayardan açtığınızda böyle bir durumun olmadığını farkettim ve eklentiler konusunda ne gibi değişiklikler olduğunu araştırmaya başladım. Daha önceden hiç görmediğiniz bir eklenti mevcut ise silmenizde fayda var.

Facbook virüsüne maruz kalan kullanıcıların;

# Antivirüs ve antispy programları kullanmaları,

# İnternet tarayıcılarının ayarları ve eklentilerini kontrol etmeleri
(Google Chrome için Ayarlar > Uzantılar, Mozilla Firefox için Eklentiler)

# Facebook uygulamalar bölümünü kontrol etmeleri
(Facebook > Ayarlar > Gizlilik > Uygulamalar)

# Microsoft Windows işletim sistemini kullananlar için Başlat > Çalıştır ya da Başlat’taki arama satırına ’Regedit’ yazıp, açılan kayıt defteri bölümünden HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Google > Chrome > Extensions bölümündeki ’asdadsfclbonhleeank’ gibi karışık isme sahip dosyayı silmeleri tavsiye ediyorum.

Facebook Virüslerini Silme (Çözüm)

# Ayrıca mobilden giriyorsanız tarayıcınızı kaldırıp tekrar kurarsanız sorun çözülüyor.

Virüsün çalışma mantığını iyi öğrenin:
Kişi çevrimdışı olduğunda virüs devreye girerek paylaşımları hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyor. Son dönemlerde herkesde bu sorun olduğu için kesin olarak sizi uyaran kişiler çıkacaktır. (Benim gibi, durun! tıklamayın! etmeyin! onlar virüs!!!) Zaten hareketler ve paylaşım kısmınızdan da sizden izinsiz yapılan paylaşımları görebiliyorsunuz.

Virüsün çok farklı bir özelliği daha bulunuyor, Virüs yemiş olan kişi virüslü video linkini paylaşarak tüm arkadaş listesini otomatik etiketleyerek daha çok kişinin virüs yemesini sağlıyor. Böylelikle virüs bulaşan bilgisayar arttıkça virüs sahibi para kazanmaya devam ediyor. Virüs sahibi dediğim; adamdan saymayın, onlar Google'ye yazıyorlar Facebook virüsü nasıl yazılır diye ordan bakıp öğrenip duruyorlar sonra akılları sadece ***'ye çalıştığı için böyle bir şey yapıyorlar. Diyorum ya bu bebeler yüzünden herkes bu duruma düşüyor.

Aileniz yada bilgisayarla pek ilişkisi olmayanlar bilgisayar oturuyor ve sürekli virüs bulaştırıyorsa uyarın söyleyin her linke tıklamasınlar.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.