Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İşletim Sistemleri » Linux » Ubuntu v20.04.3 LTS Türkçe indir

Ubuntu v20.04.3 LTS Türkçe indir


İşletim Sistemleri > Linux   Meliksah_2006   6-09-2021, 22:46   14   


Ubuntu v20.04.3 LTS Türkçe indir

Ubuntu Türkçe indir (x64)

Linux türevi, açık kaynak kodlu işletim sistemi Ubuntu, Microsoft Windows'un en sağlam rakibidir. Ücretsiz dağıtılması ve geliştirilebilir olması, kaynak kodlarının tüm kullanıcılara açık olması ve uygulama mağazasının oldukça geniş olması sizi Ubuntu kullanmaya teşvik edecek başlı nedenlerdir. Windows 7 ile beraber 2. sistemim olarak yıllardır kullanmaktayım, sizlere de kullanmasını tavsiye etmekteyim.

Nedir bu Ubuntu?
Ubuntu, Linux işletim sisteminin açık kaynak kodu bir türevidir. Açık kaynak kodlu, GNU lisansına girmektedir. Bunun anlamı kısaca ücretsiz ve dağıtımının istenildiği şekilde yapılmasıdır. Linux çekirdeğini kullanan sistemde birçok uygulama çalışabilmekte ve Windows emülatörleri de bulunmaktadır. Bu sayede sadece Windows'da çalışan programlar Ubuntu'da da çalıştırılabilmektedir. Kendine özgün tasarımı, esnekliği ve hızı açısından tercih edilebilir, belli başlı bir işletim sistemidir.

Pardus VS Ubuntu
Pardus, yerli işletim sistemimiz olarak geçmektedir. Katıldığım her ankette, yorum yaptığım her forumda ısrarla Pardus'u tercih etmemenizi, Ubuntu kullanmanızı tavsiye etmekteyim. Neden mi? Pardus, Linux çekirdeği kullanıyor ve kendi işletim sistemimiz olarak lanse ediliyor. Çok yanlış. Pardus kendi işletim sistemimiz filan değil, hele ki yerli malımız değil. Yok efendim üzerinde yerli yazılımcılar çalışmışlar da yok yeni bir sistem oluşturmuşlar da hepsi boş. Pardus kullanıyorsunuz gerçekten "Çocuklara Yönelik Bir İşletim Sistemi" olduğunu trajikomik bir biçimde görüyorsunuz. Kaptan masaüstü nedir? Yahu pisi nedir biz çocuk muyuz Tübitak? Sanki çocuklara işletim sistemini sevdirelim gibi yapmışlar Pardus'u bize de bakın "Yerli Gururumuz Pardus", "Türkiye'nin ilk yerli işletim sistemi Pardus" olarak anlatılıyor. Lisede Açık Kaynak Kod İşletim Sistemi derslerine girmiyordum, öğretmenim Gönül ve Murat hocam bilirler. Pardus tamamen rezillik, eleştirinin en ağırını hakeden bir işletim sistemi. Tabi ki benim gözümde. Sanki bir oyunu almışlar, üzerinde Türkçe dil yaması yapmışlar. Aynı öyle işte bu Pardus. Benim ve tanıdığım pek çok yazılımcı arkadaşımın zoruma giden tek olay bu Pardus denilen işletim sisteminin Türk Malı olarak lanse edilmesi, okullarda bu şekilde öğretilmesi. Okulda; niye Pardus? Neden bize Ubuntu'yu göstermiyorsunuz hocam dediğinizde evladım müfredat böyle cevabını alıyorsunuz ne yazık ki.. Ubuntu'yu tercih edin. Çünkü daha kaliteli, daha esnek, daha hızlı, daha orjinal hazırlanmış ve en yeni teknolojilerle uyumlu. Pardus hikaye arkadaşlar anlayacağınız. Yerli gururumuz ise kendimize ait olsun. Neden Linux'a bağlı bir sistemi Türk İşletim Sistemi olarak kullanalım ki? Toplansın yazılımcılar, bilgisayar mühendisleri bir araya gelsinler en baştan tüm donanımlar ile uyumlu bir sistem çekirdeği yazsınlar? Benim birçok girişimci arkadaşım mevcut, mühendislerimiz el atsınlar, çeşitli kampanyalar düzenlesinler neden bunlar olmuyor? Neden Tübitak kafasına göre Linux sistemi modifiye edip bize sunuyor? Bir tek Tübitak mı anlıyor bu işlerden? Ben şahsen bu durumdan rahatsız oluyorum.

Ubuntu sistemi kullanıyorum, kullanmanızı da tavsiye ediyorum. İlk olarak Windows alışkanlıklarınızı bırakmanız gerekecek ancak kullandığınızda aşina olacaksınız. Ubuntu'yu kurduğunuzda driver derdiniz yok, lisans derdiniz yok, serial-aktivasyon derdiniz yok, ücretli program kullanma derdiniz yok. Tek sıkıntı oyun konusunda. Oyuncu arkadaşların işine yaramaz şimdiden söyleyeyim.

Ubuntu'yu 2.bir sistem olarak kullanabilirsiniz. Ben size tamamen format atın Ubuntu'yu kurun demiyorum, 2.bir işletim sistemi olarak kurun. Yani hem Windows'u hemde Ubuntu'yu bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. İkisi de kurulu olabilir. Daha fazla uzatmadan ekran görüntülerini ve indirme linklerini vermek istiyorum.



















Eski sürüm: (14.04 - x64)


İndirme Linkleri

Turbobit İndir

(( Alternatif ))

Racaty İndir

(( Alternatif ))

Uptobox İndir

Boyut: 2.86 GB

Format: .RAR




Yorum Ekle




Ziyaretçi
Hasan H.PEHLİVAN 19 Eylül 2021 18:39
Selamlar admin, anlatım yazında ki pardus ile ilgili görüşlerinin her harfine katılıyorum, ben enden daha ağırlarını yazdım Tübitak a onlarca e mail attım zahmet edip bir e mail atmışlar o mail de de gak guktan öteye elle tutulu dişe dokunur bir tek ifade bile yok, şimdi sizde biliyorsunuz istersek windows 11 i biz Buyurİndir 11 olarak ta açabilirim ikonlarını arayüzlerini değiştirebiliriz, bunu biz yapınca cracker yada hacker oluyoruz, ama onlar yapınca milli yazılımcı oluyor ve işletim sistemi yapıyoruz adı altında devletin milletin paralarını ödenek diye cebe atıyor, doğruları söylemeyedevam usta aynen katılıyorum sana. Kolay gelsin iyi çalışmlalar.


Yönetici
Meliksah_2006 4 Haziran 2019 00:50
NostraKabuS,
Eğer Windows 10 içinde Ubuntu kullanacaksanız bunun için Oracle VM VirtualBox kullanabilirsiniz.

Fakat 2.bir sistem olarak kuracaksanız bunun için aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz:
https://linkbudur.com/asFji

--------------------


Değerli Üye
NostraKabuS 2 Haziran 2019 18:39
Aklıma bir soru takıldı... UBUNTU bu sürümü Windows 10 üzerinden çalışırmı? yukarıda açıklamada WİN 7 üzerinde kurulu olduğu söylenmş. Youtube'den de araştırdım pek gözüme Win10 ile ilgili gözüme çarpan bir işlem görmedim hep Win 7 üzerine konuşuluyor.

Amacım Win 10 üzerine kurmak , buunu başara bilir miyim? ona göre kurulum yapacağım çünkü

--------------------


Yönetici
Meliksah_2006 6 Ağustos 2016 22:54
kenan qasimov,
Evet tabiki.

--------------------


Üye
kenan qasimov 6 Ağustos 2016 13:31
abi benim isletim sistemim windows 7 64 bit ubutuyu usbya boot edip kurabilirmiyim?


Yönetici
Meliksah_2006 17 Haziran 2016 11:11
UnRealKilled,
Eklenmiştir.

--------------------


Üye
UnRealKilled 17 Haziran 2016 00:59
Admin MEGA Gibi Yeni Linkler Koysan? Turbobit Felan Sıkıntı Oluyor.


Yönetici
Meliksah_2006 6 Haziran 2015 12:43
Alıntı: wolf
Bu ubuntu kurlumunu ben yapamadım nasıl yapacaz ayrıntılı anlatabiilr misiniz?

Bu şekilde araştırmanızı öneririm.

--------------------


Ziyaretçi
wolf 6 Haziran 2015 10:49
Bu ubuntu kurlumunu ben yapamadım nasıl yapacaz ayrıntılı anlatabiilr misiniz?


Yönetici
Meliksah_2006 27 May 2015 11:36
Alıntı: Metin Tekin
Ömer abim açık kaynak kodlu işletim sistemlerinde herkesin müdahalesine açık olduğunu söylüyorlar bilgisayarının daha çok siber saldıriıya bilgi hırsızlığına ve sistem hatalarına maruz kaldığını ima ediyolar sen bunun hakkında ne düşünüyorsun acaba ?

Metin sanmıyorum. Elbet Ubuntu'nun da bir açığı vardır ama bu açık için gereken ilaçlar da vardır. Demek istediğim bilgisayar dünyasındaki herşeyde açık vardır. Bakacak olursak açık kaynak kod ücretsiz, bu nedenle açığı olabilir evet. Ama dünyada en çok tercih edilen, pazarın lideri Windows'a göre çok daha az açığının olabileceğini düşünüyorum. Açık kaynak, herkesin müdahalesine maruz kalabilir şeklinde bir ibareyi yıllardır ilk defa duyuyorum, böyle birşey yoktur. Belki de Windows satışlarını arttırmak için ortaya atılmış bir yalandır.

--------------------


Değerli Üye
Metin Tekin 27 May 2015 10:40
Ömer abim açık kaynak kodlu işletim sistemlerinde herkesin müdahalesine açık olduğunu söylüyorlar bilgisayarının daha çok siber saldıriıya bilgi hırsızlığına ve sistem hatalarına maruz kaldığını ima ediyolar sen bunun hakkında ne düşünüyorsun acaba ?


Yönetici
Meliksah_2006 3 May 2015 22:29
Alıntı: fatih
usb ile atabilirmiyiz

Tabiki, Rufus programı ile USB bellekten format atabilirsiniz.

--------------------


Ziyaretçi
fatih 3 May 2015 16:32
usb ile atabilirmiyiz


Üye
ofluapo 21 Ocak 2015 22:43
ben düşük grafikli xubuntu kullanıyorum x face masaüstü ortamı yukarıdaki yazınızı tamaen okudum her kelimesine katılıyorum birşeyler ekleyeyim herçeşit donanıma uygun bir linux var ekran kartınıza güveniyorsanız en güçlüden düşüğe doğru ubuntu versiyonlarını aktarayım.1-kubuntu.1-ubuntu.3-xubuntu.4-lubuntu sırası ile kubuntu grafikleri en üst düzeyde bir linux dur en düşüğü ise lubuntu lxde masaüstü ortamı kullanır ve eski bir pc varsa pntium 3 bile olsa kurulabilir



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.