Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Program İncelemeleri » IObit Unlocker - Program İncelemesi

IObit Unlocker - Program İncelemesi


İncelemeler > Program İncelemeleri   Meliksah_2006   28-12-2014, 17:50   1   
IObit Unlocker - Program İncelemesi

IObit Unlocker, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızdaki silemediğiniz ve o an kullanımda olan dosyalarınızı silmeniz için yapılmış çok basit bir araç. Her bilgisayarda bulunmasını önerdiğim bu program, olmazsa olmaz araçlardan bir tanesi. IObit Unlocker ile silemediğiniz dosya ve klasör kalmayacak.


Anlatımda programın setup versiyonunu kullanacağım. İndirmek için bu konuyu inceleyiniz. Dilerseniz taşınabilir (portable) halini de kullanabilirsiniz. Portable versiyonu için ise buradaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Programı adım adım kuruyoruz;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Not: 6. ve 7. numaralı adımlarda bulunan seçenekleri "Atla" butonu ile devam ediniz.

Programımız Türkçe olarak kuruluyor, ancak bazı bilgisayarlarda Türkçe gelmezse aşağıdaki gibi basit arayüzünden Türkçe dil seçeneğini seçebiliyoruz;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Bu arada IOBIT, Türkçe dilini en sona atmış dikkatimden kaçmadı. Yinede Türkçe dil sundukları için teşekkür ederiz bunu göremediğimiz programlar da oluyor. Öyle ki biliyorsunuz bazı programlarda adamlar Çince dile bile destek veriyorken bir Türkçe dil ekleme nezaketinde bile bulunmuyorlar. Birde lisans alın diyorlar, alırız almasına da Türkçe değil ki?

Programın amacı;

Unlocker (kilit-açmak) anlamına geliyor. Bu tür programların amacı kullanımda dosyalarınızı bağlayan işlemi sonlandırmak ve üzerinde değişiklikler yapmanızı sağlamak. Örnek olarak sitede bazı arkadaşlar IDM programını uninstall ile kaldırmalarına rağmen klasörünü bir türlü silemediklerini söylüyorlardı. IObit Unlocker tam da bu noktada devreye girerek dilediğiniz gibi dosya üzerinde işlemler yapmanızı sağlıyor. Bu işlemler nedir diye soracak olursanız;

* Silme işlemi
* Yeniden adlandırma işlemi
* Taşıma işlemi
* Kopyalama işlemi

Programda genel olarak mantık; basit bir örnek verecek olursam mesela AIMP'de bir müzik oynatıyorsunuz. O an oynatılan müziği silmek istiyorsunuz ancak silemez ve "Dosya şuan kullanılıyor" şeklinde bir hata alırsınız. Bu çok doğaldır zira açık olan bir dosyayı silmek imkansızdır. Silmek istediğiniz müziği IObit Unlocker'a sürükle-bırak yaptığınızda MP3'ün AIMP tarafından kilitlendiği ve AIMP'ı kapatarak silebileceğinizi görebilirsiniz. Tabi ki burada tüm işlemi IObit Unlocker yapıyor. Sizin için MP3'ü kullanan AIMP programını kapatarak üzerinde yukarıda belirttiğim gibi işlemleri yapmanızı sağlıyor.

Sürükle-bırak yaparak MP3'ün kilitli olduğunu görüyoruz;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

MP3'ü silmek istiyoruz, kilidi aç butonundan tıklıyoruz;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Son olarak silinsin mi şeklinde gelen uyarıya evet diyoruz ve dosyamız silinmiş oluyor;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Verdiğim örnek çok basit bir örnek idi. Tabi ki birçok kullanıcı MP3 silmek istedikten sonra AIMP programını kapatır da siler. Burada demek istediğim, IObit Unlocker silinmeyen dosyaları silebiliyor. AIMP açıkken MP3 silmek mümkün müdür? Veya bir dosya kullanımda iken silinebilir mi? İmkansızdır ama bakın IObit Unlocker sildi ve çok ilginçtir dikkat ettim AIMP'i kapatmadan bunu başarabildi. Bu şekilde örneğin explorer.exe'nin (sistemin) kilitlediği dosya ve klasörleri de silebiliyorsunuz. Çok zorlandığınız durumlarda ise "Zorlamalı Kip" kutucuğunu işaretleyerek kesin çözüme ulaşabiliyorsunuz.

Birçok arkadaş DaemonTools ile kurduğu oyunun .ISO kalıbını silemiyor çünkü DaemonTools programından kalıbı nasıl kaldıracağını bilmiyor. Bu küçük araç ile bu tür dosyaları da silebilmeniz mümkün. Bu sefer kalıp üzerinde dosya adlandırması yapmak istiyorum;

Kalıp dosyasını programa sürükle-bırak yaptım;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Yeniden adlandırma yapıyorum;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

İsim değişti;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Genel olarak programın amacı budur. Örnekleri çoğaltacak olursak bu program ile bazı bilgisayarlardan kaldırılamayan ve kaldırılması çok zor olarak bilinen ESET NOD32 programını da silebilirsiniz. Kilidi aç ve sil, olay bu.

Ayrıca programı setup ile kurarsanız sistem sağ tık menüsüne yerleştiğini görebilirsiniz. Bu şekilde klasör veya dosyaları birkaç tıklama ile doğrudan silebilirsiniz;

IObit Unlocker - Program İncelemesi

Programı indirmek isteyenler aşağıdaki linkten indirebilirler. Dilerseniz setup, dilerseniz portable (taşınabilir) versiyonunu indirerek kullanabilirsiniz. Tavsiyem setup versiyonunu kullanın.

IObit Unlocker - Setup Kurulum

IObit Unlocker - Taşınabilir Sürüm

Başka yararlı bulduğum araçları incelemeye devam edeceğim. Sizlerin de incelemesi varsa "[email protected]" adresinden gönderebilir, sitede yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Esenle kalın..

Yorum Ekle




Değerli Üye
muhendıs.slm 1 Şubat 2015 22:58
teşekkürler. program acayip kaliteli öncelikle belirteyim. sizi deli eden ve silinmeyen dosyaları tek tıkla silebiliyorsunuz ben yıllardır bilgisayar programları ile ilgilenmekteyim eğer iobit firmasının bir programı varsa bu kalitelidir şüpheniz olmasın.



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.