Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Wargame: European Escalation - Oyun İncelemesi

Wargame: European Escalation - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   5-02-2015, 16:20   0   
Wargame: European Escalation - Oyun İncelemesi

Hep merak etmişimdir, tarihteki bazı olaylar hiç gerçekleşmeseydi veya farklı bir şekilde gerçekleşseydi şu an içinde bulunduğumuz dünya nasıl olurdu? İşte Wargame: European Escalation (WEE) böyle olasılıklar üzerine kurulu bir oyun olmuş. 1975 - 1985 dönemi boyunca yaşanan Demir Perde yıllarının, Varşova Paktı ile NATO birliklerinin arasındaki o gerginlik yıllarının değişik bir versiyonu duruyor önümüzde.

Wargame: European Escalation - Oyun İncelemesi

Oyunun açılışında tarihin gerçek olaylarının birbiri ardına sıralandığı bilgilerden sonra oyunun geçmekte olduğu döneme geliyoruz ve Demir Perde döneminde ya şunlar olsaydı şeklinde bir varsayımsal dünyaya giriyoruz. Demir Perde deyimi gerçekte 2. Dünya Savaşı ile başlayan ve 1989 yılına kadar devam eden Avrupa’nın bir bölümü ile diğer bölüm ve Amerika arasındaki Soğuk Savaş dönemini sembolize eden ideolojik bir Perde’yi tanımlamak için kullanılmıştı. İşte WEE diyor ki; farz edin bu Demir Perde döneminde psikolojik değil ama gerçek savaşlar olsaydı neler olurdu? Oyunda Demir Perde ülkelerini (Eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkeleri) de seçebiliyorsunuz NATO birliklerini de. (Amerika ve Batı Avrupa ülkeleri.) Her bir ülke birliğinin görevleri ayrı. Oyunun Menu ekranı ilk anda oldukça karmaşık gelse de bu gözünüzü korkutmasın, çünkü oyunun başında adım adım tutorial bölümü ile tüm bu düğmelerin, yazıların ne işe yaradığını öğreniyorsunuz. Menü ekranını ilk gördüğümde açıkçası kendimi yanlışlıkla NATO’nun bilgisayar sistemine girmiş gibi hissettim, menü sanki bir NATO karargahının merkez odasında kontroller ve bilgisayarlarla dolu bir yerde bulunuyormuşsunuz gibi bir his veriyor.

Wargame: European Escalation - Oyun İncelemesi

Oyunda ilk hedefimiz emrimize verilen birimlerle Demir Perde sınırını geçmeye çalışan düşman kuvvetlerini bulup yok etmek. Bizim emrimizde bulunan birimler yeşil ile gösterilirken, karşı tarafın birimleri ise kırmızı ile gösteriliyor. Birimlerin isimlerine dikkat edecek olursanız bunların gerçekten o dönemlerde kullanılmakta olan savaş makineleri olduklarını fark edersiniz. Tüm birimlerin özellikleri fare ile üzerine geldiğinizde bir kutucuk şeklinde yanında yazıyor, buradan da biriminizin durumunu, menzilini, kaç mermisi olduğunu, ne kadar mühimmat veya adam taşıdığını görmeniz mümkün. Oyunun kontrolleri oldukça basit, herhangi bir gerçek zamanlı strateji oyununda olduğu gibi birimleri yönlendirmek, bir yerden bir yere göndermek, ateş etmelerini sağlamak alışmış olduğumuz tuşlarla sağlanıyor. Oyun ilk açıldığında kendimizi belirli bir bölgeye tepeden bakarken buluyoruz. Bu bölge 150 kilometre kareye kadar çıkabilen geniş bir alandan ibaret. Bölgeye zum yaptığımızda birimlerin en dibine kadar girip en ince ayrıntıları seçebilirken, iyice açılarak yukardan baktığımızda ise bölgeyi bir harita gibi parça parça, bölge isimleriyle birlikte görebiliyoruz. Birlikler savaş esnasında cephane ve yakıt kaybediyorlar, dolayısıyla yakınlarda bir mühimmat kamyonu olmak zorunda. Grafikler oldukça şaşalı, oyunun temel matematiği birimlerin taş, kağıt, makas şeklinde birbirine üstünlüğüne dayalı. Dolayısıyla birimlerinizi iyi tanımalı ve hangisinin hangi birime karşı etkili olduğunu bilmeniz oldukça önemli. Birimlerinizin moralini de küçük kutucuklar içerisinde görebiliyorsunuz ekranın alt tarafında. Birimleriniz hasar gördükçe ve bölümler boyunca ilerledikçe karargahtan yeni birimler getirebiliyorsunuz. Bunun bir bedeli var. Tabii o da görevleri tamamladıkça sol üst köşede biriken bir puanınız var, birimlerin de kendi puanları var. İşte bu puanlara göre birim alabilmeniz mümkün.

Wargame: European Escalation - Oyun İncelemesi

Oyuncuyu oturduğu yerden alıp, tarihin en önemli sayfalarından birinin içine çeken bu oyunun multiplayer seçeneği de mevcut. Benzerleri arasında konusuyla ön plana çıkan WEE, gerçekçi grafikleri, oyun sistemi ve tarihe tanıklık etme hissini vermesi gibi nedenlerle strateji severlerin ilgisini oldukça çekecektir.

Oyunu indirmek için;
Wargame: European Escalation Full Tek Link indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.