Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » CastleStorm - Oyun İncelemesi

CastleStorm - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   17-06-2015, 16:15   0   
CastleStorm - Oyun İncelemesi

History Channel yapımları, adından anlaşılacağı üzere tarih severlere hitap eder. Geçen sezon yayın hayatına başlayan Vikings, bu yargıyı yok etmiştir ve izlemeyen herkese tavsiye ediyorum. Bu dizinin öne çıkan özelliğiyse İskandinav dünyasına karşı tarafsız bakış açısına sahip olmasıdır. Bu oldukça önemli çünkü Avrupa’nın gözünden baktığımızda bu kavim barbar, katil, cani olarak gözükür. Hâlbuki bunlar çiftçi, adetlerine bağlı, kendine has işleyen bir adalet sistemine sahip bir topluluktur. Ne yazık ki gördüğümüz, izlediğimiz ve dinlediğimiz birçok eğlence ürününü Batı’nın taraflı gözlerinden görürüz. Bu enteresan kavim de hakkına düşen payı almıştır. Maalesef CastleStorm, en azından başlarında bu mentalitede bir hikâyeye sahip. Gerçi öykü ilerledikçe oyun bu havadan kurtuluyor ama bunun bir önemi yok, burada amaç gülmek.

CastleStorm - Oyun İncelemesi

Vikinglere yapılan bu hor görüden duyduğum rahatsızlığımı dile getirdiğime göre artık oyuna geçebilirim. Öncelikle oyun alanımız iki boyutlu. Buraya “er meydanı” diyebiliriz ve karşılıklı iki kale mevcut. Birkaç bölüm dışında her bölümün amacı ya kale kapısındaki bayrağı alıp kendi kalemize getirmek ya da düşman kalesini yerle yeksan etmek... Bunu da kalelerin kapısını koruyan, menzili karşı kaleye kadar uzanan birer büyük tatar yayıyla yapıyoruz. (“Bu iki kale neden birbirine bu kadar yakın?” diye sormayın.) Gelin, öncelikle tatar yayının cephanesine göz atalım.

CastleStorm - Oyun İncelemesi

Klasik olarak tek ve üçlü olarak atabileceğimiz oklar, patlayan elma, koyun, kaya parçaları, kartal; bunlar krallık tarafı. Bir de Vikinglere özel cephane mevcut ki bunlar ok, zırh parçaları, yaban domuzu, düşmanı bir hindiye çeviren iksir şişesi, bomba, buz parçaları gibi seçeneklerden oluşuyor. Oyunda iki tarafı da kontrol ediyoruz diyerek hikâyeden bahsetmeyip tekrar oynayışa geçelim.

CastleStorm - Oyun İncelemesi

Düşman kalesini tatar yayıyla yıkmak mümkün ama oyun sizden her zaman bunu istemiyor. Bazen de bayrağı kapıp kendi kalenize taşımak çok daha kolay oluyor. Bayrağı ele geçirmek için kalenin askerlerini kullanıyoruz. Cephaneler gibi iki taraf için farklı birimler de mevcut ve bu farklılıklar hem görsel açıdan, hem de bazen oynayış açısından kendini gösteriyor. Kurtlar, eşek sürücüleri, şövalyeler, Viking savaşçıları... Ama en güzel eşleşme ejderha ile griffin arasında olmuş. (Tahmin edebileceğiniz gibi griffin kraliyet tarafında.)

CastleStorm - Oyun İncelemesi

Askerleriniz ilerlerken onlara büyülerle destek sağlamanız mümkün. Düşmanı dondurabilir, bir anda gökyüzünde ortaya çıkan bir mızrakla delebilir, askerinizi iyileştirebilir ve oyunun sonunu getirebilirseniz elde ettiğiniz lazerle düşmanı delip geçebilirsiniz ama büyülerden en güzeli, kahramanınızı savaş alanına ışınlamak. İşte o zaman oyunun çehresi değişiyor ve oyun iki boyutlu aksiyona dönüyor. Ne yazık ki kahramanın savaş alanındaki süresi kısıtlı...

CastleStorm - Oyun İncelemesi

Kısıtlardan biri de her savaşta cephanelerden, büyülerden ve birimlerden beşer çeşit seçme zorunluluğu. Seçimde dengeyi iyi ayarlamak gerekiyor. Her oyun dinamiğinin belli bir soğuma süresi var; kimisinde oku seri bir şekilde atmak mümkünken, kimisinde bombayı tekrar atmak için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bazı dinamikler de birini tamamlıyor. Örneğin, düşmanları önce dondurup sonra onların üstlerine buz parçaları bıraktığınızda parçalanıyorlar. CastleStrom çok kafa yormaya gerek olmayan bir çeşitliliğe ve dengeye sahip olsa da tekdüze bir yapım da değil.

CastleStorm - Oyun İncelemesi

CastleStorm - Oyun İncelemesi

CastleStorm - Oyun İncelemesi

CastleStrom’un tanıtımlarını izlediğimde oldukça heyecanlanmıştım ama hikâyenin girişinden sonra oyuna ön yargıyla devam ettim. Oyun ilerledikçeyse bunun gerçekten bir ön yargı olduğunu gördüm çünkü öykü namına bir şey olmadığı gibi iki tarafı da oynamak içimi rahatlattı. Gelin görün ki bütün özelliklerin geliştirilebilmesine ve kalemizi tasarlayabilmemize rağmen CastleStrom hep aynı aksiyonun döndüğü bir oyun ki ancak kafa dağıtmak için oynanır. Tek parçalık müzik içeriğinden ve olmayan seslendirmelerden bahsetmiyorum bile.

Oyun indirme linki ile beraber sitede paylaşılacaktır..

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.