Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Omerta City of Gangsters PC İnceleme

Omerta City of Gangsters PC İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   MoonWaLker   24-07-2015, 20:51   0   
Omerta City of Gangsters PC İnceleme

Hayatımda hiç sıra tabanlı oyun oynadım mı? Hayır. Bu tip oyunlara hah, durun! Total War oynamışlığım var! Ama Total War’u herkes oynamadı mı zaten? Sayılmaz o zaman. Mesela bir XCOM: Enemy Unknown oynamadım, bir Jagged Alliance: Back in Action Peki, neden? Çünkü durağan oyunları pek sevmiyorum. Dur, kalk, dur kalk bana göre değil pek. Omerta’yı duyduğumdaysa oyunun türüne aldanmadan bir deneme yapmak istedim çünkü hem mafya temasına ilgim, hem de geçmişteki Chicago 1930 gibi oyunların aklımda yer etmişliği var. Hal böyle olunca da durağan ya da değil, oyunun başına geçmek istedim ve...

Omerta City of Gangsters PC İnceleme

Uzun bir gemi yolculuğunun ardından...Birçok mafya temalı filmde ve oyunda olduğu gibi, Omerta: City of Gangsters’ın hikâyesi de gemi yolculuğuyla kendini A.B.D.’ye atan bir İtalyan’ı takip ediyor. Ülkesindeki yaşamı geride bırakıp Atlantic City, New Jersey’ye göç eden kahramanımızın hikâyesi paralelinde oyuna başlarken, kendimize bir isim ve mevcut seçenekler arasından bir fotoğraf seçiyor, ardından da karakterimizin temel özelliklerini belirleyecek olan mini bir teste katılıyoruz. Bu testin içerdiği sorular, oynanışa direkt olarak etki ediyor çünkü verdiğimiz cevaplara göre karakter özelliklerine artı ya da eksi puan işliyor. Oyuna giriş yaptığımızdaysa ufak işlerle yola çıkıyor, bira ticaretiyle ilk paramızı kazanıyor, ekibimizi genişletiyoruz. Mafya dünyasına yabancı olanlar, oyun sayesinde bu dünyada işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenebilirler aslında ama bu bir işinize yarar mı? Umarım yaramaz! Neyse efendim, başladık ufak ufak işler almaya, Atlantic City’de isim yapmaya, bira kasalarını çaldık, sattık, yanımıza ilk yaverimizi aldık ve ilk çatışmamıza girdik. Bu da demek oluyor ki oyunun sıra tabanlı, taktik bazlı savaş sistemini test edeceğiz.

Omerta City of Gangsters PC İnceleme

Oyundaki çatışma bölümleri, şehirdeki bir binaya girişimiz ve yükleme ekranı sonrası başlıyor. Çatışmaya girecek kadromuzu seçtikten sonra başlıyoruz Action ve Movement puanlarını harcamaya. Her karakterin -gücüne göre- Action (AP) ve Movement (MP) puanları var. MP, tahmin edeceğiniz üzere atacağımız adım sayısını ve AP de yine tahmin edeceğiniz üzere aksiyon sayısını temsil ediyor. Mesela nedir? 10 MP puanımız varsa 10 adımlık yol alıyoruz, sonrasında da sahip olduğumuz AP’yi -değerleri değişen- aksiyon seçeneklerini kullanarak harcıyoruz. Çatışma ortamında taktiğin ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bir ortama bodoslama dalıp ortalık yerde durursanız, vurulma ihtimaliniz bir hayli artıyor. Çatışmalar sırasındaki başarınız, taktiğin yanı sıra karakterlerin yeteneklerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oyuna başlarken cevapladığımız test sorularının etkiledikleri dışında Health (sağlık), Courage (cesaret), Reaction (reaksiyon), Critical Chance ve Critical Damage gibi değerler var ve bu bunlar, çatışmalar sırasında hem karakterin ruh halini, hem de saldırılardaki isabet oranını etkiliyor. Çatışmalardan zaferle ayrılıp seviye atlandığındaysa karakterleri güçlendiriyor, onlara çeşitli perk’ler atıyoruz. Perk’ler arasında hareket etmediği bir turda uzaktan %20 daha fazla hasar verilmesini sağlayan Sniper veya sağlık puanını 15 puan arttıran Tough gibi sayısız seçenek var.

Omerta City of Gangsters PC İnceleme

Korku salın!


Oyunun temeli, alınan kararlar ve girilen çatışmalar sonrasında, Atlantic City’nin en büyük mafya lideri olmak üzerine kurulu. Şehirde merkez bina, birahane, pizzacı, çorbacı, toptancı, içki fabrikası gibi farklı binalar kurup korkulan (Feared) ya da sevilen (Liked) biri olmak bizim elimizde. Tüm bunları yaparken mafya atmosferine kendinizi kaptırıp eğlenebilirsiniz de, oyunun donuk atmosferi yüzünden oyundan tiksinebilirsiniz de. Açıkçası mafya temasını seven oyuncuların bu oyunu oynama, hatta bitirme şansı oldukça yüksek ama tüm operasyonun yürütüldüğü şehir ekranı o kadar donuk geldi ki insan ne yaptığını, niye yaptığını umursayamıyor bazen. Bir binaya adam göndermek, onun işini bitirmesini beklemek, o sırada o donuk ve ruhsuz şehri izlemek sıkıcı geldi bana. Çatışma sahnelerinde -her ne kadar bazı aksiyonlar hantal gözükse de- taktiksel oynanış, geniş silah yelpazesi ve özelleştirilebilir karakterler olması oldukça eğlenceli ve oyuna artı puan kazandırıyor ama oyunun geri kalanında bir soğukluk, donukluk var. Hal böyle olunca da çatışmalar arasında geçen süreç oyunu aşağıya çekiyor. Yine de mafya teması benim için oyunu kurtarabiliyor ama ya sizi kurtarır mı?

Omerta City of Gangsters PC İnceleme

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.