Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Haunt Chaser incelemesi

Haunt Chaser incelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Winchester   7-08-2021, 12:09   0   
Haunt Chaser incelemesi

Arkadaşlar merhaba. Kendimi tanıtmaya konuyla alakalı taraftan başlarsam B-movie’leri, dandik felaket filmlerini severim, muhtemelen yapılmış çoğu teen slasher’ı da izlemişimdir. “Kaçırmış olmamak için” altyazısı bile olmayan, bir kelimesini anlamadığım dandik Portekizce slasherları bile izledim. Haliyle, bu konsepti kim alıp oyun dünyasına kazandırdıysa gözlerinden öpmek istiyorum.



Haunt Chaser bu bayıldığım temayı takip eden, No70’in yapımcılarının elinden çıkma bir 1v4 “ebelemece” oyunu. Erken erişim aşamasından bir müddet önce oyun basını ile beraber deneyim ettiğimiz yapımın ilk sezonu olan Yetimhane’yi beklediğimden çok çok iyi buldum. Gelin biraz detaya girelim.



Belki de bu yazıyı okuduğunuz vakitlerde tek başınıza deneyim edebileceğiniz oyunun tadı kendi arkadaşlarınız ile çıkıyor öncelikle. Oyuna bir adet öcü (Entity) ve dört adet genco (Chaser) ile başlıyoruz. Söylemeye gerek yok, chaserlar arasında direkt iletişim var, entity ise bizi duyamıyor. Tamamen silahsız başladığımız oyunda amacımız çocukların ruhlarını hapseden bu iblisi, -kaportayı çizdirmeden- bazı ayinleri yerine getirerek geldiği yere göndermek. Oyuna başladığımız yerde bir harita var ve bu, haritayı görebileceğiniz tek yer. Bundan sonrasında ise ilk yapmanız gereken iki mahalle ötede “teyzem Mack bana yürüyen GPS derdi” modeli bir arkadaşınız oturuyorsa onu oyuna davet etmek zira oyunda hiçbir harita yardımı yok, ileride eklenip eklenmeyeceği ise şüpheli. Yolu ayın konumuna ve büyük ölçüde görsel hafızanıza güvenerek bulmak zorundasınız.



Silahımız yok ama bazı aletlerimiz var. Bunlar arasında en önemlisi gece görüş kamerası. Bu modu açtığınızda Entity’yi görünmezlik modunda bile olsa saptayabiliyorsunuz. İlk başta hepimizin elinde gelin çiçeği gibi gezdirip ne olduğunu anlamadığı Mystic Stone ise normal gözle göremeyeceğiniz mesaj ve ipuçlarını görmenizi sağlıyor. Ayrıca yanımızda bir nevi Geiger Sayacı diyebileceğimiz EMF cihazı bulunmakta. Bu cihazın nasıl kullanıldığını biliyorsunuzdur. Nasıl bilmiyorsunuz? Yahu hiç mi hayalet avlamadınız hayatınızda? Cızırdarsa sıkıntı büyük, bildiğiniz duaları okumaya başlıyorsunuz işte.



Bunlar sizin görevleri daha hızlı tamamlamanıza yardımcı olacak cihazlar. Bir de silah diyemeyeceğimiz ama Entity’ye karşı önlem almanızı sağlayacak şeyler var. İlki, kapılara falan koyduğunuzda çok etkili olan ve iblisin geçmesini engelleyen mühür. Ayrıca iblisi zincirleyebileceğimiz bir tılsım ve spawn noktasına fırlatabileceğiniz bir proton ışığı da cebinizde. Elbette bunların kullanımları sınırlı, benim gibi ne olduğunu anlamayıp ay ışığına proton patlatırsanız hayırlı işler. Oyun sırasında bir şekilde ölürseniz araf diyebileceğim bir odada bekliyor ve odadaki ismi arkadaşlarınıza söylüyorsunuz. Arkadaşlarınız burada bir seçim yapmak zorunda; görevi tamamlayabilir veya mezarlığa gidip kabirleri tek tek gezerek sizi tekrar uyandırabilirler. Bu risk / ödül detayı çok hoş olmuş.



Entity kısmı ise bence değişime daha açık, dengelenmesi zaman alacak taraf. Bizden hızlı olsa da ses çıkartmadığımız zamanlarda yerimizi bulmak konusunda pek çaresiz kalabiliyor. Ses çıkartma kısmına bastığımız yerdeki cam kırıkları, kapı girişindeki çanlar ve bizim açtığımız ışıklar da dahil. Ben bu tarafta ciddi bir roleplay potansiyeli görüyorum. Entity’yi oynayan kişinin korku filmleri ile arası iyiyse sizinle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayabilir, korkunç anlarda karşınıza çıkıp ödünüzü kopartabilir. Ayrıca son gelen güncelleme ile oyunları kurarken oyunun zorluk ayarını değiştirecek seçimler yapabiliyorsunuz, güzel olmuş. Yazacak çok şey var ama incelemeye de bir şeyler kalsın derim. Oyun grafik, optimizasyon (i7-10750H ve RTX 2060 ile +100fps aldım) ve yapım kalitesi açısından beklentimi çok aştı, temiz iş çıkartmış yapımcı ekip. Bana sorarsanız oyunun fiyat avantajı olan 5 kişilik bundlelarının da en kısa zamanda Steam üzerinden satışa çıkması gerekiyor zira Haunt Chaser beraberken güzel.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.