Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » MotoGP 13 - Oyun İncelemesi

MotoGP 13 - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   17-06-2015, 15:08   0   
MotoGP 13 - Oyun İncelemesi

MotoGP’yi nasıl bilirsiniz? Daha 10’lu yaşlarımın başında, serinin adı “MotoGP” değil de “Superbike World Championship” iken ve internetin henüz Geleceğe Dönüş serisinde bile düşünülemeyecek kadar büyük bir ütopya olduğu sıralarda tanıştığım bu seriyle. Birkaç yıl boyunca hafta sonu yayınlanan, Can Ünlü’nün efsanevi “Start” adlı programı ve aylık dergiler eşliğinde süren samimiyetimiz, o zamanlar favori sürücüm olan Wayne Rainey’nin yarış sırasında çok ciddi bir kaza geçirip yarış kariyerini ebediyen noktalamasıyla travmaya dönüşüp birkaç yıllığına sekteye uğradı. Sonrasını biliyorsunuz, Valentino Rossi çağı başladı ama her biri birer efsane olan Rainey, Doohan, Schwantz üçlüsünün aynı apex için mücadele ettiği günler bir türlü geri gelmedi.

MotoGP 13 - Oyun İncelemesi

Oyundan bahsedersek, PC’lere uzun süredir çıkan ilk MotoGP oyunu elimizdeki, yapımcıysa son 10 yılda SCAR (Squadra Corse Alfa Romeo), Evolution GT, SBK X ve hatta MotoGP ‘08 gibi tanıdık, belli bir çıtayı tutturmuş ancak bir türlü hit olamamış, klasik olmaklaysa uzaktan yakından alakası olmayan oyunları tasarlayan Milestone. Bu kez dağıtımcının Namco değil, PQube olduğunu da belirtelim.

MotoGP 13 - Oyun İncelemesi

Milestone bu kez MotoGP’nin alt serileri olan Moto 3’e ve Moto 2’ye de oyunda yer vermiş, ayrıca ilk ücretsiz DLC sonrası 2012 sezonundan sekiz pilot / motosiklet oyuna ekleniyor. Standart yarış modlarının yanında oyunun en dikkate değer özelliği, biraz yavan bırakılmış da olsa Career Mode. Kariyer modunda kendisini kanıtlamaya çalışan bir çaylak olarak birkaç Moto 3 takımından teklif alıyor ve bu tekliflerden birisini değerlendirerek kazandığınız “wildcard” aracılığıyla birkaç yarışa katılıyorsunuz. Yeterince başarılı olursanız, (Başarıdan kasıt, 22. olsanız takım parti veriyor!) bir sonraki yıl için tam sezonluk bir kontrat sizi bekliyor; tabii ki yine Moto 3 serisinden, öyle hemen MotoGP kontratı beklemeyin. Gerçi o motorları denedikten ve 40 metre sonra havada ilk parendeyi attıktan sonra onlar istese de hemen gideceğinizi sanmıyorum. Oyunda üç farklı sınıf var demiştik, bunların ilki olan Moto 3 makineleri yaklaşık 50 beygir gücünde ve pek hırçın olmadıklarından elinizi korkak alıştırmamanızı öneririm. Burada kendinizi kanıtladıktan sonra çok daha rekabetçi ve süratli Moto 2 klasmanına geçeceksiniz ve işler bu noktada ciddileşiyor çünkü 140 beygir gücündeki bu makinelerin kullanımına alışmak gerçekten biraz emek istiyor. En üst klasman olan MotoGP makineleriyse aslında kendi içinde gayrı resmi olarak ikiye ayrılmakta. Ana klasman motosikletleri (Yamaha YZR-M1, Ducati Desmosedici, Honda RC213...) yaklaşık 250 beygir gücündeyken, yine MotoGP klasmanında görebileceğiniz, seriye geçtiğimiz yıllarda katılan ve çok daha düşük birim maliyetine sahip CRT motosikletler daha zayıf. Her durumda Moto 2, CRT ve MotoGP motorlarının kullanımları hiç de kolay değil, ben kendi adıma klavyeyle keyif alabileceğinize inanmıyorum. Klavyeden, gamepad’e, joystick’ten, direksiyona tüm alternatifleri denedikten sonra en rahat ve duyarlı kontrolün gamepad ile sağlanabildiğine de ikna olmuş durumdayım.

MotoGP 13 - Oyun İncelemesi

Milestone’un artık kanıksanmış pilot gelişim sistemi, bir nevi RPG elementleri bu oyunda bulunmuyor. Bunun yerine size verilen hedefleri yerine getirdiğiniz ölçüde tecrübe puanıyla ödüllendiriliyor ve bunu da kask ve yeni motosikletleri açmakta kullanıyorsunuz. “Simülasyon deyince akan sular durur.” diyen ve reel şartları simüle edebilek adına çöp kamyonu simülasyonunda bile gerçekçiliğin peşinden koşup kocaman çöp kamyonunu dar sokaklara insanların işe gidiş saatlerinde çıkaran, trafiği güzelleştiren bendenizin en keyfini kaçıran özellik, yani “zamanı geri alma” aynen yerinde duruyor. Pek çok kişi bunu keyifli bulduğundan fazla üzerinde durmayacağım. Bununla birlikte oyunun grafiklerini gayet akıcı ve temiz bulduğumu belirtmeliyim; birkaç yerde okuduğum okuyucu yorumlarına bu yüzden pek katılamayacağım, grafikler sanat eseri olmasa da gayet başarılı.

MotoGP 13 - Oyun İncelemesi

Açıkçası Milestone’un uzun bir aradan sonra ortaya hiç de fena bir MotoGP oyunu çıkarmadığını belirtmek lazım. Her ne kadar kariyer modu gayet primitif olsa da oyunun oynanış süresini önemli miktarda arttırmış. Aynı firmanın SBK 11’i ile beraber şu an elimizdeki en eli yüzü düzgün motosiklet oyunu budur, türü sevenler kaçırmayacaktır zaten.

Oyunu indirmek için;
MotoGP 13 2013 Full Tek Link indir

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.