Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   25-06-2015, 18:45   2   
Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Grand Theft Auto V, bir yandan serinin önceki oyunlarındaki eski havayı ve eğlenceyi yakalamaya çalışırken, diğer yandan GTA IV’ün gerçekçilikten taviz vermeyen duruşunu bozmuyor. İkisini dengede tutmaya çalışan Rockstar Games, her geçen gün oyunu daha da geliştiriyor ve seriye yepyeni detaylar getiriyor. Öyle ki GTA V, seri için devrim niteliğinde bir yenilikle öne çıkıyor: GTA 2’den bu yana tek bir karakter yönetmeye alıştığımız seride artık denge değişiyor ve GTA V, seriye yepyeni bir “çoklu” ana karakter özelliği getiriyor. GTA V’te birbirinden farklı üç ana karakter yönetecek ve birbirinden farklı üç hikâyeye tanıklık edeceğiz. Rockstar Games, GTA V için bu üç ana karakter konusunda GTA IV’te ve GTA IV’ün ek paketlerinde yer alan, hikâyeleri paralel işleyen Niko Bellic, Johnny Klebitz ve Luis Lopez karakterlerinden esinlenmiş ancak arada pek çok fark var. Niko, Johnny ve Luis aynı şehrin yeraltı dünyasında yaşıyorlardı ama birbirlerini hiç tanımıyorlardı. Michael, Trevor ve Franklin ise aynı şehrin yeraltı dünyasında birbirinden haberdarlar, yakın birer dostlar ve hatta birer ekipler.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Yalnız bir adam, Michael
Banka soygunları ve para... İşte GTA V’in temelini oluşturan iki şey. Banka soygunları oyunun büyük bir bölümünü oluşturacak, hatta oyunun kalbi diyebiliriz. Soygunlar önceki oyunlarda hiç olmadığı kadar büyük bir rol oynayacak. Bunun en büyük sebebiyse ana karakterlerimizden Michael’ın eski bir profesyonel banka soyguncusu olması belki de. Michael, ustalık derecesinde büyük bir banka soyguncusu ancak bu işleri artık bırakmış, yıllar önce evlenip yuva kurmuş ve hayatında yepyeni bir sayfa açmış. FIB’ye (FBI’ın GTA’daki adı.) teslim olup FIB’nin işine yarayacak birtakım bilgileri verdikten sonra serbest bırakılan ve tanık koruma programı altında korumaya alınan Michael, FIB’nin kendisine bahşettiği ve geçmişteki banka soygunları sayesinde elde ettiği zengin yaşamını doyasıya yaşamak için melekler şehri Los Santos’a ailesiyle beraber taşınarak yepyeni bir hayata “merhaba” demiş.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Tabii ki Michael tam “tövbe ettim, yeni bir sayfa açtım” derken hayatının daha çok uçuruma sürükleneceğinin, Los Santos’un kendisi için rüyadan çok kâbusa dönüşeceğinin farkında değil. Öyle ki bu zengin yaşam, Michael’ın eşi Amanda ve çocukları Jimmy ile Tracy’yi gün geçtikçe şımartmaya başlamış, işin özü para bu aileye hiç yaramamış. Karısı ve çocukları arasında uçurumlar oluşan Michael da iyice ne yapacağını bilmeyen, zengin ama mutsuz bir aile babası haline gelmiş. Michael’ın aile yaşantısındaki çalkantılar onu iyice bunalımın eşiğine getiriyor, eski aksiyon dolu soygun günlerini özlüyor ve kendisini Los Santos’un karanlık tarafında buluyor.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Bir garip, korkunç adam, Trevor
Oyunun bir diğer ana karakteri olan Trevor, Michael’ın eski dostu ve suç ortağı. Daha da geçmişe gidersek kendisi aynı zamanda bir savaş gazisi. Savaş döneminde askeri pilot olarak hizmet vermiş olan Trevor, savaş sonrasındaysa yeraltı dünyasına girmiş, kötü işlere bulaşmış. Aslında bu açıdan baktığımızda Trevor, GTA IV’teki kahramanımız Niko Bellic ile oldukça benzer özellikler taşıyor ancak kişilik bakımından karşılaştırdığımızda Niko, Trevor’ın yanında sütten çıkmış ak kaşık kalıyor.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Los Santos’a uzak olan Blaine County’nin kırsal kesimlerdeki ufak bir kasabada yaşamasına rağmen bu kasabada ortalığı adeta savaş alanına çeviriyor. Büyük bir uyuşturucu satıcısı ve aynı zamanda da bağımlısı, uyuşturucu kullanıyor, satıyor, kısacası her türlü pislik kendisinde mevcut. Savaş yıllarından sonra adeta bir canavar haline gelmiş, psikopat bir dağ kaçkını. Geçmişte Michael ile tanışmış, onunla banka soygunlarında bulunmuş ve en az Michael kadar başarılı bir soyguncu haline gelmiş. Şimdilerdeyse kırsal kesimdeki bir karavanlık alanda, arkadaşı Ron ile birlikte sefil bir yaşam sürmekte.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Gettoların asi çocuğu, Franklin
Los Santos’un gettolarında doğup büyümüş bir çete elemanı... Bir yerden tanıdık geldi sanki, değil mi? Evet, San Andreas’ın özlediğimiz çete ortamını Franklin ile yaşayacağız. Muhtemelen bir Grove Street üyesi fakat aslında bu çete işlerine hiç sıcak bakmayan, 90’lardan kalma bu demode çete faaliyetlerini 2000’lerde yaşamak istemeyen, ileriye dönük farklı idealleri olan bir genç Franklin. Çete batağına saplanmak yerine kendisi adına ve geleceği için bir şeyler yapmak istiyor ancak çevresinin etkisiyle o da bu işlere giriyor. Yakın arkadaşı Lamar, 90’lardaki gangsterlerden farksız ve -Franklin’in aksine- bir çete elemanı olmaktan adeta gurur duyuyor; Los Santos topraklarında çetelerine sahip çıkmaları gerektiğini, bunun kendilerine bir miras olduğunu düşünüyor ve Franklin de arkadaşı Lamar’ın etkisiyle çete işlerine yeniden geri dönmek zorunda kalıyor.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Franklin, arkadaşı Lamar’la birlikte dolandırıcı bir Ermeni otomobil satıcısının yanında repocu olarak çalışmakta. Bir iş sırasında Michael ile tanışıyor ve zaman geçtikçe onu babası gibi benimsiyor. Michael’ı bu çete batağından ve acımasız işinden kurtulmak için adeta bir fırsat olarak görüyor. Michael da Franklin’i tanıdıkça oğlu gibi seviyor, onunla iyi işler başarabileceğine inanıyor.

Franklin, San Andreas’taki karakterimiz CJ ile hemen hemen benzer özellikler taşıyor. İkisi de bir çete üyesi ancak ikisi de bu çete batağından kurtulmak isteyen, farklı idealleri olan, gözü yükseklerde iki genç. Anlaşılan Franklin ile birlikte Los Santos’un özlediğimiz çete yaşantısına, çete savaşlarına ve daha fazlasına doyacağız.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Modifiyeye yeniden merhaba!
San Andreas’ta çok sevdiğimiz araç modifikasyon olayı geri dönüyor, hem de bir yarış oyunu kadar ayrıntılı olarak. Artık arabaların dış görüşünü en ince ayrıntısına kadar özelleştirebilecek ve frenler, motor, süspansiyonlar dâhil pek çok konuda performans yükseltmesi yapabileceğiz. Ayrıca modifiye sadece araçlarla sınırlandırılmış değil, ağır silahlar da dâhil olmak üzere tüm silahlara susturucu, lazer, fener, dürbün gibi eklentiler takabileceğiz.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Oyunun haritası, Rockstar Games’in bugüne kadar yarattığı en büyük dünya olan Red Dead Redemption haritasının üç buçuk katı büyüklükte. Daha önce hiçbir GTA oyununda görmediğimiz bir vahşi doğa bile mevcut. Bu vahşi doğada geyikler, yaban kedileri, dağ aslanları ve çakallar gibi hayvanlar bizleri bekleyecek. Red Dead Redemption’ın en büyük eğlencelerinden avcılık da GTA V’te karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Avcılık sadece karada değil, sualtında da devam edecek. San Andreas’taki deniz dibine dalma özelliği geri dönmekle beraber artık çok daha çeşitli ve kapsamlı. Gemi enkazları, köpekbalıkları, gizli hazineler ve fazlası deniz dibinde bulunabilecekler arasında. Sualtında ayrıca bir ekosistem de mevcut olacak; balık grupları ve kaya midyeleri ile kaplı gemi enkazları ve batık petrol rafinerileri denizaltında bizleri bekleyecekler arasında. Köpekbalıklarına dikkat etmeniz şart, aksi takdirde olacaklara karışmayız.

Grand Theft Auto V - Oyun İncelemesi

Cesaret gerektiren devrim niteliğinde bir yenilikle birlikte Rockstar Games, geçmiş oyunlarındaki tecrübelerinin tümünü GTA V’e aktararak içerik bakımından kusursuz bir oyun yaratıyor. Seride her oyuncunun favori bir GTA oyunu olmuştur ancak GTA V gösteriyor ki geniş içeriğiyle birlikte bu oyunda tüm oyuncular kendilerine ait bir şeyler bulabilecekler.

Oyunu indirmek için;
Grand Theft Auto V (GTA 5) (RELOADED) (Tek Link)

Yorum Ekle




Ziyaretçi
Ziyaretçi aysenur 3 Ocak 2019 19:23
Teşekkürler muhteşem inceleme olmuş...


Ziyaretçi
ahmet 10 Şubat 2018 22:16
çokgüzel



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.